Tango Inspiration 

 

Nyfiken på tango, dansernas dans? Vi lägger grunderna till dansen och introducerar dig i tangons mysterium och kultur. Kurserna innehåller musikalitet, teknik, kommunikation och grundfigurer.

 

Nybörjarkurs, 12 lektioner

Start torsdag 3 september kl. 17.45-19.00. Förkunskaper: inga. Avgift:  2200 kr. 

 

Nybörjarkurs, 6 lektioner

Start torsdag 3 september kl. 17.45-19.00. Förkunskaper: inga.  Avgift: 1300 kr. 

 

Övrigt för alla kurser: Om du missar någon lektion har du den innestående och kan ta igen den i nästa kurs eller i parallellkurs. För info och anmälan kontakta oss på cristinaochtommy@hotmail.com

 

 

Start tisdag 7 februari, kl 17.45 -19.00

 

Förkunskaper: inga

 

Avgift: 1600 kr.  

 

 

 

Grundkurs i argentinsk tango, 12 lektioner

 

Start fred 10 februari, kl 19.00 - 20.15

 

Förkunskaper: inga

 

Avgift: 1600 kr.  

TANGOKurser HÖSTterminen 2020 

 

Fortsättningskurserna breddar och fördjupar musikalitet, steg och figurer. 

 

Fortsättningsnivå - Tangons andra universum - Cruzadasystemet, 12 lektioner

Vi går igenom grunderna och de viktigaste stegvariationerna i cruzadasystemet, hittar och varierar rytm och frasering, slipar på hållning, abrazo och steg. Vi övar också på att dansa socialt med figurer som passar på dansgolvet.

Start torsdag 3 september kl. 19.15-20.30. Förkunskaper: Du bör ha dansat i minst en termin. Avgift: 2200 kr. Enstaka lektioner 250 kr

 

Medelnivå – Konsten att dansa fullt ut på liten yta, 12 lektioner

För att kunna dansa tango fullt ut på ett trångt dansgolv med många andra danspar måste vi behärska konsten att dansa på liten yta och ändå hitta flytet i dansen. Vi övar på att binda ihop och variera olika stegslingor som salida, bakåtocho, ocho cortado och giro.

Start tisdag 1 september kl. 19.15-20.30. Förkunskaper: Du bör ha dansat i minst två terminer. Avgift: 2200 kr. Enstaka lektioner 250 kr

 

Avancerad nivå - Fördjupning av musikalitet, teknik, navigation och känsla, 12 lektioner

Vi fördjupar vår tango genom att inspireras av olika orkestrar från tangons guldålder och av milongueros personliga och kreativa sätt att uttrycka sig på dansgolvet.

Start tisdag 1 september kl. 17.45-19.00. Förkunskaper: du bör ha dansat i minst tre terminer. Avgift: 2200 kr. Enstaka lektioner 250 kr

 

Övrigt för alla kurser: Om du missar någon lektion har du den innestående och kan ta igen den på nästa kurs eller i parallellkurs.

 För info och anmälan kontakta oss på cristinaochtommy@hotmail.com

Egen teknik är ett forum för att utveckla och fördjupa din egen tango.

 

Magiska fötter, grunder. 12 lektioner

Magiska fötter ingår i en serie för kvinnor med fördjupning av egen teknik som en förutsättning för att utveckla tangokvinnans komplexa och mångfacetterade roll. Vi jobbar med grundteknik för hållning, gå i högklackade skor med elegans i rörelsen och övar att ta plats för att skapa dansen tillsammans med mannen. Obs! Ingen partner behövs.

Start lördag 5 september, kl. 13.30 - 14.15. Förkunskap: Inga. Avgift: 1800 kr, 200 kr/lektion.

 

Magiska fötter: karaktär och personlighet. 12 lektioner

Dramatiska som blixtnedslag, sjungande som fåglar, lätta som fjärilar, tunga som ett gråtande hjärta eller mjuka som en smekning ... Fötterna, spegel av kvinnans hjärta, kan bli magiska och är tema för den här kursen. Vi fördjupar och underhåller teknik, karaktär, musikalitet och personlighet i kvinnans konstnärliga utryckt. Obs! Ingen partner behövs.

Start lördag 5 september, kl. 12.30 - 13.15. Förkunskap: Magiska fötter grunder på en hel termin. Avgift: 1800 kr, 200 kr/lektion.

 

Den magiske dansaren, 6 lektioner

Välkommen till en kurs i tangomannens egen teknik med fokus på hållning, elegans, precision i stegen, musikalitet samt nycklar till improvisation i kommunikation med kvinnan. Obs! Ingen partner behövs.

Start lördag 5 september, kl. 11.30-12.15. Förkunskap: Magiska fötter grunder på en hel termin. Avgift: 1100 kr, 200 kr/lektion.

 

Övrigt för alla kurser: Om du missar någon lektion har du den innestående och kan ta igen den på nästa kurs eller i parallellkurs. Kurserna utvecklas hela tiden och innehållet förbättras med nya tangoinsikter som gör kurserna till ett forum för oss kvinnor att utveckla och fördjupa vår egen tangoresa genom tiden.

För info och anmälan kontakta oss på cristinaochtommy@hotmail.com

 

 

 

FORTSÄTTN. KURSER TANGO

TANGOKURSER I EGEN TEKNIK FÖR KVINNOR RESP. MÄN

Nybörjarkurser tango