Tango Inspiration 

Vi lägger grunden i tango: Musiken, tekniken och några av de populäraste i stegslingorna i tät omfamning. Kom och låt dig inspireras av dansernas dans – tango.

 

Nivå 1 - Grundkurs, 12 lektioner
Start tisdag 6 sept  kl 19.15 – 20.30

Vi introducerar och fördjupar grunderna i tangon. De populäraste figurerna, tekniken, musiken samt den sofistikerade danskulturen. Kom och låt dig inspireras av dansernas dans – tango.

Förkunskaper: Inga. Avgift: Hela kursen på 12 lektioner kostar 2 700 kr/person eller 6 lektioner kostar 1500 kr/person. Enstaka lektioner 300 kr/lektion.

 

Privatlektioner

För dig som inte har möjlighet att delta i någon av de föreslagna kurserna finns redan möjlighet att ta privatlektioner dagtid vardagar. Avgiften är

600 kr/lektion (50 minuter).

 

För info och anmälan kontakta oss på cristinaochtommy@hotmail.com

 

 

Förkunskaper: inga

 

Avgift: 1600 kr.  

 

 

 

Grundkurs i argentinsk tango, 12 lektioner

 

Start fred 10 februari, kl 19.00 - 20.15

 

Förkunskaper: inga

 

Avgift: 1600 kr.  

Fortsättningskurserna breddar och fördjupar din musikalitet, steg och figurer. 

 

Nivå 2 – Fortsättningskurs, 12 lektioner, Start fredag 9 sept., kl. 19.15 – 20.30

För dig som är bekant med grunderna i tangon och vill fortsätta din tangoresa. Vi jobbar vidare med grunderna och de viktigaste variationerna, hittar och varierar rytm och frasering samt finslipar hållning, omfamning och steg. Vi övar på att dansa socialt med figurer som passar på dansgolv med många andra dansande par. Förkunskaper: Grundkurs på en hel termin eller motsvarande. Avgift: Hela kursen på 12 lektioner kostar 2 700 kr/person eller 6 lektioner kostar 1500 kr/person. Enstaka lektioner 300 kr/lektion.

 

Nivå 3 – Medel-avancerad- Fördjupning av musikalitet, teknik, navigation och känsla, 12 lektioner. Start tisdag 6 sept., kl. 17.45 – 19.00.

Vi fördjupar mer komplexa stegkombinationer, binder ihop figurerna, samt jobbar vidare med omfamningen, musikalitet, teknik och navigering. Vi fokuserar på att binda ihop steg, rörelser och figurer och varierar stegvarianter så att de passar musik (tango, vals cruzado och milonga) samt navigation på dansgolvet.

Förkunskaper: Du bör ha dansat i minst tre terminer eller motsvarande. Avgift: Hela kursen på 12 lektioner kostar 2 700 kr/person eller 6 lektioner kostar 1500 kr/person. Enstaka lektioner 300 kr/lektion.

 

Nivå 4 – Avancerad - Att låta sig inspireras av olika orkestrar och milongueros, 12 lektioner Start fredag 9 sept., kl. 17.45 – 19.00

Fördjupning och vidareutveckling av den avancerade dansarens stegrepertoar. Vi fortsätter att fördjupa vår tango genom att inspireras av olika orkestrar från tangons guldålder och av milongueros personliga och kreativa sätt att uttrycka sig på dansgolvet men också av den sofistikerade och komplexa danskulturen som tangodansarna byggt upp. Vi jobbar med alla rytmer: tango, vals cruzado och milonga. Obs, innehållet förnyas kontinuerligt. Förkunskaper: Du bör ha dansat i minst fem terminer eller motsvarande. Övrigt: Deltagarna på nivå 3 och 4 har möjlighet att ta pendla mellan grupperna. Avgift: Hela kursen på 12 lektioner kostar 2 700 kr/person eller 6 lektioner kostar 1500 kr/person. Enstaka lektioner 300 kr/lektion.

 

 

 

Egen teknik är ett forum för att utveckla och fördjupa sin egen tango.

 

Den Magiske Dansaren, 6 lektioner. Start lördag 10 sept., kl. 12.00 – 12.45

Välkommen till en kurs i tangomannens egen teknik med fokus på hållning, elegans, precision i stegen, musikalitet samt nycklar till improvisation i kommunikation inom paret. Obs! Ingen partner behövs. Förkunskap: Alla nivåer. Avgift: 1200 kr/person. Enstaka lektioner 250 kr.

 

Magiska fötter - karaktär, 6 lektioner. Start lördag 10 sept., kl. 13.00 – 13.45

Dramatiska som blixtnedslag, sjungande som fåglar, lätta som fjärilar, tunga som ett gråtande hjärta eller mjuka som en smekning ... Fötterna, spegel av kvinnans hjärta, kan bli magiska och är tema för den här kursen. Vi jobbar med karaktär, musikalitet och teknik för kvinnans magiska fotarbete. Förkunskap: Ha dansat tango en hel termin. Avgift: 1200 kr/person. Enstaka lektioner 250 kr.

 

 

Lokal: Danzarín, Upplandsgatan 49, Odenplan.

 

Övrigt: Om du missar en lektion har du den innestående och kan ta den igen när det passar.

Information:www.tangoinspiration.com

 Anmälan: cristinaochtommy@hotmail.com

 

Om kurserna:

Kurserna utvecklas hela tiden och innehållet förbättras med nya tangoinsikter som gör kurserna till ett forum för oss kvinnor att utveckla och fördjupa vår egen tangoresa genom tiden.

 
 

 

 

FORTSÄTTN. KURSER TANGO

TANGOKURSER I EGEN TEKNIK FÖR KVINNOR RESP. MÄN

Grundkurs tango

nya TANGOKurser höstterminen start Sept 2022