Tango Inspiration 

nya TANGOKurser vårterminen start mars 2023

Grundkurs tango

                                          

Nya Grundkurser

 

Nivå 1 - grundkurs i tango, del 2 

Start tisdag 21 mars, kl 19.15-20.30, 7 lektioner eller drop in i par  

Vi fortsätter att introducera och fördjupar grunderna i tangon. De populäraste figurerna, tekniken, musiken samt den sofistikerade danskulturen. Kom och låt dig inspireras av dansernas dans – tango! Förkunskaper: Grundkurs del 1 eller för dig som vill repetera grunderna. Avgift: Hela kursen på 7 lektioner kostar 1 700 kr/person. Enstaka lektioner kostar 300 kr/person

 

Nivå 1 - grundkurs i tango, del 1 

Start torsdag 23 mars, kl 16.00-17:15, 7 lektioner eller drop in i par  

Vi introducerar och fördjupar grunderna i tangon. De populäraste figurerna, tekniken, musiken samt den sofistikerade danskulturen. Kom och låt dig inspireras av dansernas dans – tango! 

Förkunskaper: Inga. Avgift: Hela kursen på 7 lektioner kostar 1 700 kr/person. Enstaka lektioner kostar 300 kr/person

 

 

Pågende grundkurser

Nivå 1 - grundkurs i tango

Start tisdag 31 januari, kl 19.15-20.30  7 lektioner eller drop in i par 

 

Vi introducerar och fördjupar grunderna i tango. De populäraste figurerna, tekniken, musiken samt den sofistikerade danskulturen. Kom och låt dig inspireras av dansernas dans – tango.

 

Förkunskaper: Inga. Avgift: Hela kursen på 7 lektioner kostar 1 700 kr/person. Enstaka lektioner kostar 300 kr/person

 

 
Privatlektioner

För dig som inte har möjlighet att delta i någon av de föreslagna kurserna finns möjlighet att ta privatlektioner dagtid vardagar. Avgiften är

600 kr/lektion (50 minuter).

 

För info och anmälan kontakta oss på cristinaochtommy@hotmail.com

 

Lokal: Danzarin Upplandsgatan 49, intill Odenplan

 

FORTSÄTTN. KURSER TANGO

Fortsättningskurserna breddar och fördjupar din musikalitet, steg och figurer. Alla kurser har " drop in" i par.

 

pågående kurser

 

Nivå 3 – Medel-avancerad- Fördjupning av musikalitet, teknik, navigation och känsla   

Start tisdag 31 januari, kl. 17.45 – 19.00 , 14 lektioner

 

Vi fördjupar mer komplexa stegkombinationer samt jobbar vidare med omfamningen, musikalitet, teknik och navigering. Vi fokuserar på att binda ihop steg, rörelser och figurer och varierar stegvarianter så att de passar musik (tango, vals cruzado och milonga) samt navigation på dansgolvet. Obs, innehållet förnyas kontinuerligt.    

Förkunskaper: Du bör ha dansat i minst tre terminer eller motsvarande. Övrigt: Deltagarna på nivå 3 och 4 har möjlighet att pendla mellan grupperna.   Avgift: Hela kursen på 14 lektioner kostar 3 200 kr/person, Enstaka lektioner kostar 300 kr/person.

 

Nivå 4 – Medel-avancerad - Att låta sig inspireras av olika orkestrar och milongueros  Start fredag 3 februari, kl. 17.45 – 19.00,  14 lektioner

 

Fördjupning och vidareutveckling av den avancerade dansarens stegrepertoar. Vi fortsätter att fördjupa vår tango genom att inspireras av olika orkestrar från tangons guldålder och av milongueros personliga och kreativa sätt att uttrycka sig på dansgolvet men också av den sofistikerade och komplexa danskulturen som tangodansarna byggt upp. Vi jobbar med alla rytmer: tango, vals cruzado och milonga. Obs, innehållet förnyas kontinuerligt.  

Förkunskaper: Du bör ha dansat i minst fem terminer eller motsvarande. Övrigt: Deltagarna på nivå 3 och 4 har möjlighet att ta pendla mellan grupperna.  Avgift: Hela kursen på 14 lektioner kostar 3 200 kr/person, Enstaka lektioner kostar 300 kr/person.

 

 

TANGOKURSER I EGEN TEKNIK FÖR KVINNOR RESP. MÄN

Egen teknik är ett forum för att utveckla och fördjupa sin egen tango.

Kuserna är under planering för våren 2023.

 

Den Magiske Dansaren, 6 lektioner. Start lördag våren 2023, kl. 12.00 – 12.45

Välkommen till en kurs i tangomannens egen teknik med fokus på hållning, elegans, precision i stegen, musikalitet samt nycklar till improvisation i kommunikation inom paret. Obs! Ingen partner behövs. Förkunskap: Alla nivåer. Avgift: 1200 kr/person. Enstaka lektioner 250 kr.

 

Magiska fötter - karaktär, 6 lektioner. Start lördag våren 2023, kl. 13.00 – 13.45

Dramatiska som blixtnedslag, sjungande som fåglar, lätta som fjärilar, tunga som ett gråtande hjärta eller mjuka som en smekning ... Fötterna, spegel av kvinnans hjärta, kan bli magiska och är tema för den här kursen. Vi jobbar med karaktär, musikalitet och teknik för kvinnans magiska fotarbete. Förkunskap: Ha dansat tango en hel termin. Avgift: 1200 kr/person. Enstaka lektioner 250 kr.

 

 

Lokal: Danzarín, Upplandsgatan 49, Odenplan.

 

Övrigt: Om du missar en lektion har du den innestående och kan ta den igen när det passar.

Information:www.tangoinspiration.com

 Anmälan: cristinaochtommy@hotmail.com

 

Om kurserna:

Kurserna utvecklas hela tiden och innehållet förbättras med nya tangoinsikter som gör kurserna till ett forum för oss kvinnor att utveckla och fördjupa vår egen tangoresa genom tiden.